WARRALONG RESIDENCE -   Architecture + Landscape Design (in collaboration with Weststyle Design & Development)  

The residence was developed from conception as a landscape design strategy; providing three specific environments and experiences and a procession in between.

The front garden, visitor wing and elevation belongs to the street, with viewing from the residence providing a clear connection to its ‘garden suburb’ context.

The concealed entrance is orientated towards a private pond, framed by a stone clad wall acting as a threshold to the unique living areas beyond. Adjoining a communal park to its rear, the living areas and amenities above are connected and immersed within a landscape setting that is both private and connected to its adjacent parkland setting.

PROJECT DETAILS

Site - Warralong St, Coolbinia - Western Australia

Project Status – In Construction

Design Team – Justin Carrier, Steven Postmus in collaboration with Weststyle Design & Development
General Contractor – Weststyle Design & Development (weststyle.com.au)

Project Year - 2013
Model + Renderings (Schematic) – Rachel Pages-Oliver, Qian Yun Say
Photographs - Justin Carrier (all photographs subject to copyright)